Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Smażony camembert"
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 132
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 35
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6526
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 132
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 35
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6526
Składniki
Jajka wbij do misy i roztrzep. Do innych dwóch naczyń wsyp mąkę tortową i bułkę tartą kukurydzianą.
Obtocz sery kolejno: w mące, jajkach i bułce tartej. Żeby ser podczas smażenia nie wyciekł, powtórz czynność dwukrotnie.
Na patelni rozgrzej olej słonecznikowy. Smaż ser po kilka minut z każdej strony, aż do całkowitego przyrumienienia.
Rozłóż sery na talerzu. Każdy z nich natnij, by delikatnie wypłynął.
Danie serwuj z rukolą i pomidorkami oraz z purée.
Czas przygotowania: 30 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 370. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax