Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone z cebulką gęsie wątróbki podane z ziemniakami i sałatką z kapusty, ogórka, marchwi i papryk.
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 78
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 81
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5230
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 635
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 78
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 81
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5230
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 635
Składniki
Oczyszczone ze ścięgien i żył wątróbki płuczemy zimną wodą, osuszamy na durszlaku.
Ocieknięte kawałki wątróbki obtaczamy w mące i kładziemy na gorącą patelnię z tłuszczem, smażymy z obu stron na rumiano. Cebulę kroimy w piórka, solimy, pieprzymy, smażymy na oddzielnej patelni. Usmażoną cebulę dodajemy do smażącej się wątróbki, posypujemy czerwoną papryką, troszkę podlewamy wodą. Smażymy pod przykryciem do miękkości wątroby. W między czasie gotujemy ziemniaki.
Usmażone wątróbki podajemy z wcześniej ugotowanymi ziemniakami oraz z sałatką. Smacznego !!!