Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, pierogi wigilijne, które można nie tylko w Święta podawać. Sprawdzą się również jako danie obiadowe, na imprezy czy przyjęcia.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 103
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 215
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2107
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 381
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 265
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 103
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 215
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2107
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 381
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 265
Składniki
Ciasto: Ze składników zagniatamy ciasto. Jeśli nasza mąka chłodnie dużo płynu, dodajemy dodatkowo 2-3 łyżki śmietany. Odstawiamy przykryte ciasto na 15-20 minut.
Farsz: Na rozgrzany smalec dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i zarumieniamy. Kapustę kiszoną szatkujemy na drobniejsze części. Wkładamy do garnka wraz z pokrojonymi drobno namoczonymi grzybami i cebulą. Wodą z grzybów podlewamy kapustę i wraz z przyprawami gotujemy do miękkości. Doprawiamy pieprzem. Mieszamy. Ciasto rozwałkowujemy i szklanką lub odpowiednią wycinarką, wykrawamy okręgi. Na każdy krążek kładziemy po łyżeczce farszu. Do gotującej się osolonej wody, wkładamy nasze pierogi i gotujemy 2 minuty od wypłynięcia. Następnie odsączamy z wody i smażymy na rozgrzanym tłuszczu do zrumienienia. Podajemy.