Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Smażone jarskie pierogi"
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 23
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23694
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20263
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 23
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23694
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20263
Składniki
Z podanych składników zagnieć ciasto. Cebulę posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę. Na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę i czosnek, połowę dodaj do sera, a do reszty dołóż pomidory pokrojone w kostkę i dalej smaż, dopraw solą i pieprzem, duś, aż powstanie sos. Do sera i cebuli z czosnkiem dodaj zioła i żółtka jajek, dopraw solą, pieprzem i ostrą papryką, wymieszaj.
Ciasto rozwałkuj, wytnij kółka, nałóż na nie farsz i zlep. Pierogi ugotuj w osolonym wrzątku. Po przestudzeniu usmaż na głębokim tłuszczu. Podaj z sosem pomidorowym, udekorowane ziołami.Źródło: Świat kobiety