Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Smażona wątróbka na sałacie"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 197
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 161
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 197
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 161
Składniki
Sałatę opłucz, wysusz papierowym ręcznikiem i porwij na mniejsze kawałki. Ułóż je na dużym talerzu.
Na patelni rozgrzej masło z olejem. Wrzuć pokrojoną botwinkę, gałązki oregano i przeciśnięty przez praskę czosnek. Duś całość około 10 minut. Pod koniec dopraw solą, pieprzem i polej octem winnym.
Wątróbki panieruj w mące wymieszanej z tymiankiem. Usmaż na oleju. Posól.
Rozłóż na sałacie przygotowane warzywa i ciepłe mięso.
Czas przygotowania: 50 min, ilość kalorii na 1 porcję: 260. Stopień trudności: średnieŹródło: Telemax