Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaki dzieciństwa wracają od czasu do czasu. Dzisiaj będzie u mnie na obiad właśnie taki przepis. Jest bardzo sycący i smaczny. Takie obiady jak nic nie było przygotowane jadło się w PRL-u, bo były szybko do przygotowania. Zawsze smakowały, a z dodatkiem ogórka kiszonego i musztardy, "smaki dzieciństwa", przepyszne.
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 138
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 44
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6531
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 138
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 44
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6531
Składniki
Obieramy cebulę, kroimy w piórka. Na patelni odpowiedniej wielkości, rozgrzewamy tłuszcz. Smażymy pokrojoną cebulę. Dodajemy, sól, pieprz do smaku i majeranek. Smażymy na złoty kolor i wyjmujemy z patelni odsączając tłuszcz. Na pozostałym tłuszczu, układamy naszą kaszankę i obsmażamy, aby nam nie popękały jelita na małym ogniu z obydwu stron. Na koniec wkładamy usmażoną cebulkę na górę i po 2 minutach duszenia podajemy z ulubionymi dodatkami, nie zapominając o kiszonym ogórku i musztardzie.