Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
delikatna, soczysta ryba o rozpływającym się w ustach mięsie, podana z pikantną pomidorową salsą
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 167
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 221
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 167
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 221
Składniki
Czosnek przecisnąć przez praskę, imbir zetrzeć na tarce o najmniejszych oczkach, dodać wyciśnięty z limonki sok i pozostałe składniki marynaty, dokładnie wymieszać.
Ryby oczyścić, zrobić po trzy nacięcia z obu stron, natrzeć marynatą, odstawić na pół godziny.
Pomidory pokroić w kostkę, cebulę, papryczkę i kolendrę drobno posiekać, dodać wyciśnięty sok z limonki, doprawić do smaku solą. Schłodzić w lodówce.
Na patelni rozgrzać oliwę. Doradę smażyć po 5-6 minut z każdej strony.
Usmażoną rybę podawać z pomidorową salsą.