Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to potrawa, która nadaje się na obiad lub jako przystawka na imprezkę.
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 80
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 142
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 80
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 142
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie kroimy w paski na 1 cm.
Do miski dodajemy jajko, mąkę, musztardę, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz przyprawy. Dokładnie mieszamy trzepaczką.
Do tak przygotowanego ciasta dodajemy mięso i dokładnie mieszamy. Wkładamy do lodówki na noc.
Następnego dnia wyjmujemy z lodówki i smażymy na gorącym oleju na złoty kolor. Podajemy na ciepło lub zimno w obu przypadkach smakują wyśmienicie . Życzę smacznego!