Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 222
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 222
Składniki
Kiełbasę pokroiłam w kostkę i wrzuciłam na patelnię, aby się z niej wytopił tłuszcz. Do kiełbasy dodałam pokrojoną żółtą paprykę i smażyłam ok. 5 minut. Po tym czasie dodałam pokrojone w ćwiartki pieczarki i pół posiekanej cebuli. Wszystko osoliłam, podlałam małą ilością wody i dusiłam 10 minut. Po tym czasie wsypałam 100 gram ryżu i uzupełniłam wodą, którą ryż w czasie duszenia wchłaniał. Kiedy ryż się ugotował, dodałam łyżkę śmietany.