Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 293
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 5003
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 293
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 5003
Składniki
Ugotuj spaghetti, ostudź i pokrój na kawałki. Sparz pomidory, obierz i poprzekrawaj. Łyżeczką usuń pestki. Miąższ pokrój w drobną kostkę.
Ubij pianę z jajek i oleju. Dodaj przecier pomidorowy, maślankę, spaghetti i miąższ z pomidorów. Dopraw solą i pieprzem.
Przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i razem z tartym serem wmieszaj do masy ze spaghetti.
Do foremek na muffiny włóż papierowe koszyczki i ponakładaj przygotowaną masę. Piecz 20 min w 180 st. C.
Przed podaniem udekoruj tartym serem, kawałkami pomidorów koktajlowych i listkami bazylii.
Czas przygotowania: 50 minut 150 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień