Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Śliwki w occie z goździkami i cynamonem"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 330
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1176
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 330
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1176
Składniki
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Janeczko z Zamościa</strong>
Śliwki umyj, osusz, przekrój na pół i usuń pestki (śliwki można też zostawić w całości, ale wcześniej należy nakłuć każdą sztukę w kilku miejscach). Owoce ułóż w słoiczkach.
Półtorej szklanki wody wlej do rondla, wsyp cukier, dodaj ocet spirytusowy, cynamon, goździki, ziarna ziela angielskiego i miód, zagotuj na małym ogniu, cały czas mieszając. Zalej śliwki, słoiki szczelnie zakręć. Pasteryzuj 10 minut.Źródło: Chwila dla Ciebie