Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ślimaki z kiełbasek z piure ziemniaczano-selerowym"
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 138
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 44
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6533
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 138
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 44
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6533
Składniki
Kiełbaski zwiń i zepnij patyczkiem do szaszłyków. Na patelni rozgrzej olej i przyrumień na nim z obu stron ślimaczki z kiełbasy. Następnie wyjmij i przełóż do brytfanny.
Na patelnię wrzuć pokrojony boczek. Podsmaż i dodaj pokrojone cebule. Wlej przecier, wsyp kminek i całość zalej piwem. Dopraw tymiankiem i zagotuj.
Na ułożone w brytfannie podsmażone kiełbaski wyłóż masę pomidorową. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz ok. 20 minut w temperaturze 180°C. Przed podaniem posyp danie świeżymi listkami tymianku. Podawaj z piure warzywnym.
<strong>Piure selerowo-ziemniaczane</strong>
Seler i ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. W garnku rozgrzej połowę masła i podsmaż warzywa. Całość dopraw solą i pieprzem. Wlej wodę i zagotuj. Ugotowane ziemniaki i seler odcedź, połącz z resztą masła i rozgnieć na gładką masę.Źródło: Na żywo