Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ślimaczki z sosami"
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 103
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 213
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2085
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 378
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 264
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 103
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 213
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2085
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 378
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 264
Składniki
Sosy: każdego sosu wymieszaj (jeśli trzeba, posiekaj je). Sosy wstaw na 30 min do lodówki. Ciasto francuskie rozwiń. Ułóż plasterki polędwicy, posyp startym serem, polej keczupem. Ciasto zwiń, delikatnie ugnieć (roladę możesz włożyć na 10-15 min do zamrażalnika).
Pokrój na plastry szerokości ok. 2 cm. Ślimaczki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, w odstępach 3-4 cm, bo ciasto w trakcie pieczenia urośnie.
Piecz 10-15 minut w 200°C. Ślimaczki muszą być od góry i od dołu chrupiące. Podawaj z sosami.
<strong>Czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 2,80 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie