Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ślimaczki z kurczakiem"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Składniki
Jajka włóż do lekko posolonej wrzącej wody, gotuj ok. 10 minut. Ugotowane na twardo jajka wyjmij, przestudź, polewając zimną wodą, obierz ze skorupki.
Jedno jajko posiekaj, pozostałe pokrój w plasterki. Mięso potnij w cienkie paseczki. Sardele osącz z zalewy, połowę pokrój w kosteczkę, pozostałe utrzyj z twarożkiem oraz serem pleśniowym na gładką pastę. Wymieszaj z posiekanymi jajkami. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Tortille podgrzej na mocno rozgrzanej patelni albo w piekarniku. Dzięki temu placki staną się miękkie i łatwo zwiniesz je w ruloniki. Tortille posmaruj pastą serowo-sardelową. Przykryj listkami sałaty.
Obłóż pozostałymi sardelami pokrojonymi w kosteczkę, plasterkami jajek oraz paseczkami kurczaka. Placki ciasno zwiń. Rulony pokrój w grube plastry.Źródło: Tina