Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Śledzie w sosie curry, z suszonymi wiśniami"
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 27
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 123
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6651
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1287
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 27
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 123
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6651
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1287
Składniki
Śledzie umyj i wymocz w wodzie z lodem przez 12 godzin (w międzyczasie zmień trzy razy wodę). Odsącz na sicie i dokładnie wytrzyj papierowym ręcznikiem. Pokrój je na dwucentymetrowe kawałki.
Na marynatę wymieszaj jogurt z curry i miodem, następnie dodaj sól do smaku i posiekany szczypiorek.
Wiśnie namocz we wrzątku. Po 30 minutach odsącz i dodaj do marynaty.
Zalej pokrojone śledzie marynatą i dokładnie wymieszaj. Przełóż wszystko do słoika i wstaw do lodówki na dwa dni.Źródło: Olivia