Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Śledź smażony z kapuścianym purée"
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 130
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 33
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6524
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 130
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 33
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6524
Składniki
Obierz i pokrój ziemniaki w kostkę. Umyj kapustę i pokrój. Zalej wodą, posól. Przykryj i gotuj, aż woda się wygotuje, a warzywa rozpadną się do purée (ok. 20 minut). Na 5 minut przed końcem odkryj. Dodaj masło i skórkę z cytryny, wymieszaj.
Ułóż filety na desce do krojenia, skórą do spodu. Posyp mięso solą i pieprzem. Posmaruj musztardą. Wysyp mąkę na płaski talerz. Obtocz filety w mące z obu stron.
Rozgrzej oliwę na patelni, smaż śledzie z obu stron, aż będą rumiane i chrupiące (5-8 minut). Podawaj na gorącym purée.
Idealnym dodatkiem będą karmelizowane gruszki – obsmażone w cukrze trzcinowym z dodatkiem świeżego rozmarynu.Źródło: Olivia