Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Śląskie roladki"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 578
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 128
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 132
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 99
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22710
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 578
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 128
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 132
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 99
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22710
Składniki
Kiełbasy, boczek, ogórki i obrane cebule pokrój w kostkę, wymieszaj. Farsz podziel na osiem części.
Plastry mięsa cienko rozbij przez folię spożywczą. Oprósz z obydwu stron solą i pieprzem, z jednej strony posmaruj musztardą. Na plastrach ułóż farsz, ciasno zwiń, zwiąż nicią.
Margarynę stop w rondlu, włóż roladki, podsmaż ze wszystkich stron. Podlej wodą, duś ok. półtorej godziny (wołowe dłużej). Powstały sos możesz przecedzić i zagęścić mąką wymieszaną z maślanką.
Czas przygotowania 110 min, ilość porcji 8, cena za porcję 2,90 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie