Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Skrzydełka zasmażane w kapuście"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 136
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 37
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 92
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 136
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 37
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 92
Składniki
Skrzydełka umyj i wytrybuj.
Oliwę wymieszaj z solą, pieprzem, papryką oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Natrzyj skrzydełka przygotowaną marynatą, obtocz je w mące i usmaż na oleju.
Kapustę poszatkuj, pora pokrój w talarki, a resztę obranych warzyw zetrzyj na tarce.
W rondlu roztop masło i smaż przygotowane do czasu, aż zmiękną. Wtedy włóż skrzydełka i duś całość ok. 20 minut. Gotową potrawę podawaj np. z ziemniakami.
<strong>Przepis nadesłała: Izabela Boguś</strong>Źródło: Kurier TV