Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam,wyszły miękkie i bardzo smaczne:)
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 113
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 115
Polecam.
Odsłon: 189
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 113
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 115
Polecam.
Odsłon: 189
Składniki
Umyte skrzydełka obgotować okoł 1/2 godz.Wystudzić obtoczyć w mące i obsmażyć z dwóch stron,wyłożyć na talerz. Na patelnię dać pokrojoną cebulkę,posiekany czosnek,sok z cytryny,ocet winny,miód i chwilę podsmażyć .Dodać śliwki,przyprawy,włożyć skrzydełka z boku dać kawałki gruszki ,podlać odrobiną wody przykryć i dusić do miękkości. Można jeszcze doprawić do smaku solą i pieprzem. Smacznego życzę!