Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Skrzydełka z imbirem i miodem"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 20
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6512
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 752
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 148
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1170
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 20
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6512
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 752
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 148
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1170
Składniki
Skrzydełka umyj, oczyść. W dużym garnku zagotuj wodę i ją posól. Włóż skrzydełka i gotuj je 30 minut. Odcedź na durszlaku. Odstaw, aby mięso ostygło.
Do dużej miski włóż miód, wlej oliwę i sos sojowy, wsyp imbir i wymieszaj marynaty. Możesz dodać szczyptę pieprzu. Włóż skrzydełka i wymieszaj tak, aby marynata pokryła mięso.
Nakryj naczynie i odstaw na kilka godzin w chłodne miejsce. Im dłużej mięso leży w marynacie, tym jest bardziej kruche i aromatyczne.
Ułóż skrzydełka w naczyniu żaroodpornym. Oprósz je mieloną papryką. Piecz 30 min w temp. 180°C.
Pod koniec pieczenia, zdejmij przykrywkę, aby skórka mięsa pięknie się zrumieniła. Takie skrzydełka są smaczne na gorąco i na zimno.
Porcje: 6, : 85 min, Cena: 1,40 zł, Kalorie: 345 kcalŹródło: Bella Relaks