Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, rozpływające się w ustach o chrupiącej skórce skrzydełka z pysznej marynaty przygotowane na spotkanie rodzinne. Polecam
miska, ścierka, blaszka, słoik na marynatę, nóż,
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 64
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 125
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 98
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 85
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 64
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 125
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 98
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 85
Składniki
Skrzydełka oczyszczamy, myjemy i osuszamy. Wkładamy do większej miski. Następnie przygotowujemy marynatę. Wszystkie składniki marynaty dokładnie mieszamy aż do połączenia się składników( najlepiej włożyć do słoiczka zakręcić i potrząsnąć kilka razy). Marynatą nacieramy skrzydełka, na przygotowane skrzydełka rozkładamy plasterki obranego czosnku. Skrzydełka okrywamy i odstawiamy na 2 godziny w chłodne miejsce. Po tym czasie skrzydełka rozkładamy na wysmarowanej tłuszczem blasze i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do miękkości mięsa. Podawać do obiadu lub jako samodzielną przekąskę. Smacznego
Przygotowanie skrzydełek.
Skrzydełka gotowe do podania.