Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W końcu mogliśmy pozwolić sobie na odrobinę szaleństwa. Musztarda tanieje, więc póki co, ‘trza’ korzystać. A tak całkiem serio, to opróżniamy ostatki słoiczków z lodówki. W ręce wpadła musztarda ze smażoną cebulą. Reszta potoczyła się jak zwykle. Z górki.
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 1648
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 1648
Składniki
Mięso myjemy osuszamy papierowym ręcznikiem. Lekko oprószamy solą. Musztardę, olej, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, przyprawy mieszamy. Dodajemy do skrzydełek, dokładnie łączymy. Odstawiamy na godzinę. Po tym czasie układamy kurczaka na blaszkę, smarujemy marynatą i zapiekamy 35 minut w temperaturze 180°C.