Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieziemski smak kurczaka w połączeniu z z mięsem mielonym:)
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 126
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 150
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 868
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 171
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 99
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 126
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 150
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 868
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 171
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 99
Składniki
Skrzydełka umyć i "wyfiletować" z kości pozostawiając nie ruszoną jedynie lotkę. Posypać przyprawami skrzydełka, dodać łyżkę oleju i pozostawić na kilka godzin w lodówce.
Następnie zrobić farsz z mięsa mielonego - dodając do niego bułkę tartą (można zrobić standardowo - dodając zamoczoną w wodzie i odciśniętą zwykłą bułkę), jajko i przyprawę do mięsa mielonego. Wszystko dobrze wymieszać. Pieczarki pokroić drobno lub zetrzeć na tarce "jarzynka" i podsmażyć z pokrojoną cebulką na oleju. Po ostygnięciu połączyć pieczarki z cebulą z mięsem mielonym i dobrze wymieszać.
Gotowy farsz wciskamy w skrzydełka, jeżeli nasze skrzydełka mają dziury, nie należy się tym przejmować, ponieważ farsz nie wypłynie podczas pieczenia. Tak przygotowane skrzydełka posypujemy przyprawami i wkładamy do wcześniej nagrzanego piekarnika i pieczemy około 60 minut. W połowie pieczenia przekładamy skrzydełka na drugą stronę.
Skrzydełka najlepiej podawać na ciepło - z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!!! :)