Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Skrzydełka i żeberka z dipem z sera pleśniowego"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1749
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1749
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Składniki
Na rozgrzanym oleju podsmaż drobno pokrojoną cebulę. Dodaj posiekany czosnek, wlej ocet i przecier pomidorowy. Całość dokładnie wymieszaj. Dopraw solą, pieprzem, borówkami i liściem laurowym. Gotuj, aż marynata zgęstnieje. Następnie schłódź ją i odstaw, aby dobrze się przegryzły.
W garnku zagotuj wodę z liściem laurowym, solą i pieprzem. Włóż poporcjowane mięso i trzymaj na ogniu, aż zmięknie. Następnie ostudź i zalej wcześniej przygotowaną marynatą.
Wstaw do lodówki i grilluj na patelni przez 20 minut. Podawaj z kawałkami cytryny i pieczywem czosnkowym.
Na tarce o dużych oczkach zetrzyj do miski ser pleśniowy. Dodaj śmietanę, przeciśnięty przez praskę czosnek i majonez. Całość dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą, pieprzem i drobno posiekaną pietruszką. Odstaw na 10 minut. Dip podaj do mięsa.Źródło: Na żywo