Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skrzydełka HOT WINGS w panierce a'la KFC
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 60
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 137
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 157
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 60
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 137
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 157
Składniki
-Od każdego skrzydełka odcinamy lotki. Skrzydełka przecinamy na pół tak jak na przestawionym filmie. Przyprawiamy solą, pieprzem ,słodką papryką, czosnkiem oraz pieprzem cayenne. -Odstawiamy do lodówki na minimum 3 godziny. -Przygotowujemy ciasto naleśnikowe dodając szklankę mąki, 2 jajka -mleko. Doprawiamy solą, pieprzem i pieprzem cayenne. Ciasto powinno być gęściejsze od standardowego naleśnikowego. -Ciastem naleśnikowym zalewamy skrzydełka i mieszamy. Do pojemniczka z przykrywką wsypujemy szklankę mąki wkładamy niewielką ilość skrzydełek tak aby się ze sobą nie stykały. zamykamy pojemnik i energicznym ruchem ręki potrząsamy pudełkiem. -skrzydełka wyciągamy widelcami z pojemnika i smażymy na głębokim tłuszczu 6-8 minut z każdej strony. Wyciągamy na ręcznik papierowy.