Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Skrzydełka faszerowane"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 55
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 106
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 341
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 55
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 106
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 341
Składniki
Skrzydełka umyj, osusz. Ostrożnie wytrybuj kości, tak, by nie zniszczyć skórki.
Pieczarki obierz, oczyść, pokrój w drobną kostkę. Cebule obierz, posiekaj. Masło stop na patelni, podduś cebulę i pieczarki. Oprósz solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Ostudź. Dodaj starty ser, delikatnie wymieszaj. Farszem pieczarkowym ostrożnie napełnij skrzydełka, otwór zszyj lub zepnij wykałaczką.
Ziemniaki obierz, umyj. Włóż do osolonego wrzątku, gotuj 10 minut. Odcedź. Blachę skrop olejem, ułóż skrzydełka, obok wsyp ziemniaki. Piecz ok. 40 minut w temp. 180°C. W czasie pieczenia skrzydełka i ziemniaki odwracaj kilka razy na drugą stronę.Źródło: Chwila dla Ciebie