Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Serowe ciastka z szynką"
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 133
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 81
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 133
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 81
Składniki
Ciasto: ser pokrój na kawałki. Szynkę i warzywa grubo posiekaj. Mąkę wymieszaj z solą oraz proszkiem do pieczenia. Wbij jajka. Wlej mleko i olej. Zagnieć ciasto, porcjami domieszaj szynkę, warzywa oraz ser.
Kruszonka: zimne masło rozetrzyj palcami z mąką. Kiedy powstaną grudki, kruszonkę schłodź.
Papierowe foremki umieść w zagłębieniach formy na muffinki. Nałóż ciasto. Posyp kruszonką. Piecz 30 minut w 175°C.
12 sztuk, 25 minŹródło: Naj