Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Serowa tarta ze szpinakiem"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 559
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 31
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 27
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 324
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 559
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 31
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 27
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 324
Składniki
Ze składników szybko zagnieść ciasto i wstawić na godzinę do lodówki. Rozwałkować i wylepić nim natłuszczoną formę. Ponakłuwać widelcem, piec 15 minut w temperaturze 180°C.
Na maśle zeszklić posiekany czosnek i cebulę. Dodać szpinak, przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Chwilę smażyć wszystko razem i wyłożyć na podpieczoną tartę. Przy brzegach ułożyć plastry pomidorów, a pośrodku umieścić pokrojoną w kostkę fetę.
Jajka zmiksować ze śmietaną, doprawić. Zalać tartę. Piec 30 minut w temperaturze 175°C.
ok. 110 minutŹródło: Twoje Imperium