Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne serca drobiowe w ostrym sosie chrzanowym podane z prażoną kaszą gryczaną to doskonały pomysł na rozgrzewający obiad.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 51
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 976
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 104
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 140
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 51
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 976
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 104
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 140
Składniki
Serca oczyszczamy z błon i dokładnie płuczemy. Do bulionu dodajemy marchew i pietruszkę oraz serca. Gotujemy do miękkości. Kaszę gryczaną gotujemy w osolonej wodzie. W rondlu rozgrzewamy masło a gdy się całkowicie roztopi dodajemy mąkę i zasmażmy pilnując by się nie zrumieniła. Następnie wlewamy wolnym strumieniem /lub małymi porcjami/ mleko energicznie mieszając by nie utworzyły się grudki. Gdy sos zacznie gęstnieć dodajemy chrzan i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ewentualnie sokiem z cytryny. Do sosu dodajemy odcedzone serca, pokrojoną marchew i pietruszkę i mocno podgrzewamy. Na talerzach rozkładamy porcje kaszy a na niej serca w sosie chrzanowym. Danie możemy posypać posiekaną natką pietruszki.