Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sekrety udanej tarty"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 51
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 33
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 291
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 51
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 33
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 291
Składniki
Do pieczenia najlepsza jest zwykła mąka pszenna. Warto wybrać tę dobrej jakości, przełoży się to na jakość ciasta.
Margarynę zastąp masłem. Im lepsze masło, tym ciasto będzie bardziej odporne na wilgoć.
Chłodzenie ciasta w lodówce pozwala mu zgęstnieć i dzięki temu lepiej je rozwałkujesz.
Tarty najlepiej piec w płytkiej formie z wyjmowanym dnem – łatwiej je wyłożyć na talerz.
Aby spód ciasta podczas pieczenia nie unosił się do góry, wyłóż je folią aluminiową i wysyp suszony groch.Źródło: Na żywo