Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab kowalowej jest inspirowany potrawą o nazwie „jägerschnitzel” oznaczający „sznycel myśliwski”, bardzo popularny w Niemczech i Austrii. Duszone pieczarki nadają niebywałego smaku kotletom, a zapieczony ser podkręca całość. Podawaj ten schab na rodzinny obiad w towarzystwie ziemniaków z wody i sałatki z ulubionych warzyw.
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 732
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 320
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 197
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 573
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 732
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 320
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 197
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 573
Składniki
Przygotuj trzy talerzyki. Do pierwszego wsyp mąkę, sól, wędzoną paprykę i czarny pieprz. W drugim talerzu wbij jajka i roztrzep. Do trzeciej miseczki wsyp bułkę tartą, czosnek granulowany, sól i pieprz.
Odetnij tłuszcz z mięsa i pokrój na plastry, a następnie rozbij tłuczkiem do mięsa. Każdy kotlet lekko obtocz w mące, strzepując nadmiar. Następnie zanurz w jajku i bułce tartej. Rozgrzej olej na dużej patelni i smaż sznycle przez 2-3 minuty z każdej strony, aż się zarumienią. Układaj kotlety do garnka i zamknij pokrywką, aby nie stracić ciepła.
W garnku albo na patelni rozpuść masło i podsmaż posiekaną cebulę. Dodaj pokrojone w plasterki pieczarki i duś do miękkości przez kilka minut. Dopraw pieprzem, solą i octem balsamicznym. Zetrzyj ser na tarce o dużych oczkach.
Ułóż sznycle na dużej blasze piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia. Na kotlety wykładaj duszone pieczarki z cebulą i posyp startym serem. Piecz schab w piekarniku 10 minut w 180°C, aż ser się rozpuści. Podawaj od razu.