Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab ze śliwką w sosie własnym to pomysł na pyszny domowy obiad. Schab wychodzi mięciutki i soczysty a z dodatkiem śliwki jest jeszcze smaczniejszy. Dodatkowo jest przygotowany w sosie własnym który jest najlepszy.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 181
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 1598
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 316
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 235
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 71
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 181
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 1598
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 316
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 235
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 71
Składniki
Schab bardzo dobrze rozbijam na cienkie plastry. Przyprawiam z każdej strony. Wzdłuż mięsa układam śliwki a następnie delikatnie zwijam w rulon. Można również pomóc sobie za pomocą wykałaczki. Każdą roladkę ze schabu obtaczam w mące. Rozgrzewam bardzo dobrze olej i smażę roladki kilka minut z każdej strony. Mięso ściągam z patelni i na tym samym tłuszczu podsmażam cebulę pokrojoną w pióra. Gdy cebula się już zeszkli dodaję ponownie mięso i zalewam gorącą przegotowaną wodą. Wody dodają tyle aby przykryła moje mięso. Dokładam liść laurowy oraz ziele angielskie. Całość duszę do miękkości mięsa. U mnie trwało to dość długo bo ponad godzinę. W trakcie duszenia sos się sam utworzył. Jeśli nie jest zbyt gęsty można jeszcze dodać odrobinę mąki.