Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam schab, mam już kilka bardzo dobrych przepisów na ich przyrządzanie i właśnie dochodzi do nich kolejny. Tym razem będzie orientalnie, pikantnie i troszkę słodko to smaki, które świetnie łączą się z wieprzowiną. Danie takie może również zagościć na świątecznym stole.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 573
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1526
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 573
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1526
Składniki
1. Mięso kroję w plastry, doprawiam solą oraz papryką słodką, obtaczam w mące i smażę na rozgrzanym oleju do miękkości.
2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju, na drugiej większej patelni. Do warzyw dodaję obraną z nasion paprykę chili oraz pokrojone w plasterki pieczarki i pokrojone w paseczki papryki. Doprawiam pieprzem oraz solą. 3. Następnie dodaję koncentrat pomidorowy, pomidory z puszki, wsypuję chili, podlewam wodą i gotuję około 10 minut. 4. Na koniec sos zagęszczam mąką rozrobioną w małej ilości wody, dwie minuty gotuję.
5. Sos łączę z mięsem, podaję z ziemniakami. 6. Smacznego.