Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem z papryki i pieczarek. Pyszne danie, nie tylko na niedzielny obiad.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 28
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 54
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 47
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 925
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 202
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 28
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 54
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 47
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 925
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 202
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w plastry, delikatnie rozbijamy, przyprawiamy z obu stron solą, pieprzem oraz majerankiem i obtaczamy w mące. Mięso podsmażamy na oleju i przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Cebulę siekamy, pieczarki kroimy w plastry, a paprykę w drobne kawałki. Warzywa chwilę podsmażamy na oleju, po czym układamy na plastrach schabu.
Całość zalewamy sosem przygotowanym z zalewy z papryki (około pół szklanki), przecieru pomidorowego oraz ketchupu. Schab pieczemy 60-70 minut w temperaturze 180 stopni.