Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam schab nadziany na bogato pyszny kruchy o delikatnym smaku. Zasmakował mojej rodzince i będzie gościł na naszym stole często.
tarka, nóż, ręcznik papierowy , nić kuchenna, naczynie żaroodporne, patelnia,
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 45
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 94
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 323
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 45
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 94
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 323
Składniki
Sposób wykonania ; Schab opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem, naciąć wzdłuż na bokach i w środku ale nie do samego końca. Schab nacieramy solą i pieprzem oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Wkładamy na godzinę do lodówki. Marchew obieramy, płuczemy, ścieramy na tarce ( grube oczka). Cebule drobniutko kroimy, pietruszkę zieloną posiekać, cebulkę zieloną skroić na prążki, koperek posiekać. Marchewkę i cebule smażymy na maśle lub olej, dodajemy kurkumę, smażymy około 3 min. Wystudzić. Łączymy z jajkiem, białym serem, dodajemy ser, tartą bułkę, koperek, pietruszkę zieloną cebulkę. Doprawiamy solą, pieprzem gałką muszkatołową. Takim farszem nadziewamy rozcięcia w schabie. Obwiązujemy nicią kuchenną i wkładamy do żaroodpornego naczynia. Polewamy olejem i szklanką wody. Pieczemy w 190 stopniach około 2 - 3 godz. (do miękkości ) od czasu do czasu lekko podlać sosikiem z mięska. W razie potrzeby mięso przykryć folią aluminiową.