Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatkowe naleśniki"
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 129
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 33
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6523
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 129
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 33
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6523
Składniki
Jajko sparzyć. Białko ubić na sztywno, żółtko zmiksować z mlekiem, mąką, wodą i szczyptą przypraw, delikatnie wymieszać z pianą, odstawić na 30 minut. Z ciasta smażyć złociste naleśniki na dobrze rozgrzanym oleju. Odłożyć do wystygnięcia.
Warzywa umyć, osuszyć. Dymkę pokroić w półtalarki, rzodkiewki podzielić na ćwiartki, pomidorki przekroić na pół. Warzywa wymieszać z sałatą, skropić olejem, doprawić, odstawić do lodówki na ok. 30 minut, by smaki sałatki się przegryzły.
Każdy naleśnik posmarować serkiem, obsypać nasionami słonecznika (można podprażyć je bez tłuszczu na patelni), rozłożyć sałatkę warzywną, zwinąć w ścisły rulon, pokroić pod skosem na mniejsze kawałki. Podawać na zimno z pozostałą sałatką.Źródło: Twoje Imperium