Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sałatka z wędzonym pstrągiem"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Składniki
Sałatę umyć, osuszyć, poszarpać. Cebulę pokroić w cienkie krążki, podzielić na pierścionki. Koperek i rzodkiewki umyć, przebrać. Koperek posiekać, rzodkiewki pokroić w cienkie plasterki. Kalarepę umyć, obrać. Pokroić w ćwierćplasterki.
Rybę obrać ze skóry, wyfiletować, usunąć ości. Podzielić na niewielkie kawałki.
Ocet wlać do miseczki, rozpuścić w nim szczyptę soli (niewiele, bo ryba jest słona!), dodać pieprz i musztardę, wymieszać. Wlewając po trochu oliwę, ucierać sos, aż zgęstnieje. Przelać do salaterki, dodać wszystkie warzywa, wymieszać, udekorować kawałkami pstrąga.
ok. 35 minutŹródło: Twoje Imperium