Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka z jogurtem i makaronem"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 83
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7175
Polecam.
Odsłon: 1737
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 93
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 83
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7175
Polecam.
Odsłon: 1737
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 93
Przepis dnia
Składniki
Makaron wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj al dente według przepisu podanego na opakowaniu. Odlej na sicie, przelej zimną wodą i pozostaw do osączenia. Przełóż do miski, wymieszaj z łyżką oleju.
Banany sparz, obierz, pokrój w plasterki. Umyte jabłko przekrój na ćwiartki, usuń gniazdo nasienne, miąższ ze skórką pokrój w cienkie plasterki. Obrane mandarynki podziel na cząstki. Truskawki oczyść, pokrój na kawałki.
Jogurt wlej do wysokiego naczynia, dodaj 3/4 porcji pokrojonych truskawek oraz 1-2 łyżki cukru do smaku. Zmiksuj na gładki sos. Do miski z makaronem włóż pokrojone banany, jabłko, mandarynki i pozostałe truskawki. Polej sosem jogurtowym, wymieszaj. Sałatkę wstaw na minimum godzinę do lodówki. Rozłóż do miseczek. Podawaj na deser.
Porcja – 340 kcal, cena 2,20 zł, czas około 30 min.Źródło: Świat kobiety