Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 57
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 68
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 73
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1110
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 258
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 57
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 68
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 73
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1110
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 258
Składniki
Obrać jabłko(gruszkę)i kalarepkę-zetrzeć na tarce z dużymi oczkami skropić sokiem z cytryny,cebulę pokroić w drobną kostkę a czocnek przecisnąć przez praskę,doprawić solą i pieprzem.
Wymieszać śmietanę z majonezem zalać warzywa.Można dodać posiekane drobno natkę pietruszki lub koper.I smacznego.
Dla nadania egzotycznego smaku można dodać pokrojonego ananasa lub brzoskwinie lub starty na drobnej tarce imbir i natkę kolędry.
Dobrze smakuje też ze świeżymi paparyką lub ogórkiem (trzeba tylko usunąć pestki)a takze z marynowanymi papryką,ogórkiem,patisonem,dynią.Wszystko zależy od nas-co nam akurat w duszy gra.