Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 57
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7151
Polecam.
Odsłon: 1657
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 82
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 57
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7151
Polecam.
Odsłon: 1657
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 82
Przepis dnia
Składniki
Mięso kroimy na paseczki , mieszamy z przyprawą Gyros i smazymy na tłuszczu, na rumiano.
Cebulę kroimy w kosteczke i rownież smazymy , bardzo lekko , tak aby się zeszkliła.. Odstawiamy do ostygnięcia.
Kapuste pekińską drobno zszatkować i doprawić vegetą . Odstawić na ok. 1 godzinę .Kroimy w kosteczkę obrane ogórki kiszone lub konserwowe.Po odczekanym czasie dobrze wyciskamy z soku.
W naczyniu szklanym układamy warstwami następujące produkty;mięso gyros, następnie warstwę podsmazonej cebulki ,na to dużo keczupu.
Na keczup wykładamy ogórki kiszone lub konserwowe i puszkę kukurydzy. Przekładamy to majonezem.Na majonez odciśniętą z soku kapustę pekińską.Na wierzch na kapustę pokrojoną w kosteczkę czerwona paprykę.Odstawiamy do lodówki. Smacznego::)