Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jest dość syte, więc polecam podawać je jako danie główne na ciepło lub na zimno.
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 222
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 222
Składniki
Piersi z kurczaka należy pokroić w kwadraty średniej wielkości. Wrzucić na rozgrzaną patelnię, bardzo mocno doprawić przyprawą (kurczak musi przybrać pod koniec smażenia kolor czerono-brązowy). Do przezroczystego naczynia (najlepiej w formie kwadratu lub prostokąta) wsypać warstwami pokrojony (wydrylowany) ogórek zielony, pomidory (wydrylowane), ser feta (pokrojony w kostkę), podsmażonego kurczaka (ciepły lub zimny).wszystko polać sosem czosnkowym. Pod żadnym pozorem nie mieszać!!!Pomidory i ogórki można doprawić do smaku solą czosnkową. SOS: do jogurtu naturalnego należy wrzucić uprzednio przeciśnięty czosnek, dokładnie wymieszać, pozostawić na 30 minut w lodówce.