Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sałatka francuska do słoików"
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 270
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 139
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 418
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 270
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 139
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 418
Składniki
Ogórki umyj i pokrój w cienkie talarki. Cebulę obierz oraz posiekaj w piórka. Marchewkę opłucz i utrzyj na tarce o grubych oczkach. Paprykę dokładnie oczyść z nasion, potnij w słupki. Natkę pietruszki drobno posiekaj.
Wszystkie warzywa wymieszaj, posól i odstaw na jakiś czas. na zalewę (oprócz oleju) zagotuj i wystudź. Przygotuj słoiki, umyj je w ciepłej wodzie, a następnie włóż do nich warzywa.
Całość zalej zalewą wymieszaną razem z olejem. Słoiki dokładnie zakręć, a póź niej wstaw do wrzącej wody. Gotuj około 20 minut.
Ostrożnie wyjmij z wrzątku i pozostaw sałatkę do ostygnięcia.Źródło: Kurier TV