Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sakiewki z tofu"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 133
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 36
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 84
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 133
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 36
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 84
Składniki
Do wysokiego naczynia wsyp mąkę, dodaj pozostałe ciasta i zmiksuj. Jeśli jest za gęste, wlej trochę zwykłej wody. Na oliwie usmaż cienkie naleśniki.
Tofu polej oliwą, oprósz ziołami, solą, pieprzem. Po kilku minutach marynowania usmaż i pokrój kostkę.
Osącz kukurydzę, groszek, kiełki i przełóż do miski. Dodaj pokrojoną paprykę, trochę cebuli, oliwki, pomidorki oraz tofu. Skrop sałatkę oliwą i przypraw.
Na każdy naleśnik połóż trochę farszu. Unieś boki do góry, tworząc sakiewki. Zwiąż paseczkami z zielonej części pora. Udekoruj.
Czas przygotowania: 50 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 180. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax