Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sakiewki z niespodzianką"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2110
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 959
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 204
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20973
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2110
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 959
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 204
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20973
Składniki
Filety oczyść, przekrój w poprzek i delikatnie rozbij, oprósz solą i pieprzem. Przygotuj farsz. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Pieczarki umyj, osusz i drobno posiekaj. Paprykę również pokrój w kostkę.
Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć cebulę i zrumień. Następnie dodaj pieczarki i paprykę, podduś. Dodaj koncentrat pomidorowy, sól i pieprz. Całość dokładnie wymieszaj. Na środku mięsa wyłóż farsz i zwiń w filet w kształt sakiewki. Zawiąż kawałkiem zblanszowanego pora.
Sakiewki ułóż w naczyniu żaroodpornym i piecz 40 minut w temp. 220° C, co jakiś czas podlewając je wytwarzającym się sosem. Udekoruj kawałkami orzechów.Źródło: Na żywo