Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sakiewki naleśnikowe ze szpinakiem i jajkiem"
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 33
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 131
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6669
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 33
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 131
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6669
Składniki
Farsz: cebulę i czosnek posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj szpinak, duś do miękkości. Wbij jedno jajko, wymieszaj, przypraw. Pozostałe jajka ugotuj na twardo. Obierz, przekrój na pół.
Naleśniki: mleko zmiksuj z gazowaną wodą, olejem, jajkiem i taką ilością mąki, by powstało gęste ciasto. Usmaż cienkie naleśniki. Na każdym ułóż połówkę jajka i szpinak, brzegi podnieś do góry, zwiąż liściem pora.
Czas przygotowania: 45 min. Ilość porcji: 4. Cena za porcję: 2,50 zł.
Przepis przysłała Katarzyna Toczek-Gierula z Rzeszowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie