Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Saganek pełen różności"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 57
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 108
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 348
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 57
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 108
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 348
Składniki
Jeśli masz surowe mięso, oczyść je i pokrój w kostkę. W dużym garnku rozgrzej olej, przesmaż na nim posiekaną cebulę i czosnek. Dodaj mięso, chwilę smaż razem. Dorzuć pokrojone kabanosy (możesz zamiast nich dołożyć też inną kiełbasę). Chwilę smaż.
Podlej podsmażone wodą (lub rosołem), dołóż pokrojone ziemniaki, marchewki i paprykę, dopraw solą i pieprzem. Duś, mieszając, do miękkości.
W trakcie duszenia dodaj puszkę fasolki (lub/i groszku; może być też garść mrożonego). Ponownie dopraw i podaj z natką.Źródło: Świat kobiety