Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne, chrupiące kulki ryżowe z delikatnym, topionym serem w środku. Potrawa idealna dla dzieci, aczkolwiek zachwyca również i dorosłych.
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 91
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2085
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 285
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 91
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2085
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 285
Składniki
Ryż gotujemy tak, aby był klejący czyli; Ryż dokładnie płuczemy i zalewamy go szklanką wody. Gotujemy przez 10 minut na średnim ogniu, pod przykryciem, co jakiś czas mieszając, potem palnik zmniejszamy na najniższy ogień i również gotujemy go 10 minut co jakiś czas mieszają. Po tym czasie zdejmujemy garnek z ryżem z ognia i odstawiamy go na 10 minut aby doszedł. Tak przygotowany ryż doprawiamy solą i pieprzem.
Łyżką nakładamy ryż na rękę , spłaszczamy i nadziewamy go serem mozzarella, formując zgrabną kuleczkę.
Każdą kulkę maczamy w roztrzepanym jajku.
Następnie obtaczamy je w mące.
Smażymy w głębokim tłuszczu, rumieniąc z każdej strony na złoty kolor.
Podajemy zaraz po usmażeniu z ulubioną surówką lub sosem. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-d
;-Dd