Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa , która robi się sama ;)
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 89
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 155
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 116
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 898
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 370
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 89
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 155
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 116
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 898
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 370
Składniki
Przy tej potrawie się nie napracujemy , a się i najemy i będzięmy usatysfakcjonowani kulinarnie ;) Gotujemy ryż według czasu podanego na opakowaniu. Na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy z oliwek , dusimy warzywa przez ok. 15 min pod przykryciem. Po 15 minutach do warzyw, dorzucamy ugotowany ryż , przyprawiamy solą, pieprzem, ostrą papryką i sosem sojowym ( ja zawsze robię to na oko, ale przeliczyłam, że wyjdzie to ok. pięciu łyżek stołowych ). Mieszamy dokładnie i smażymy razem jeszcze ok. 7 minut , często mieszając. Smacznego :)