Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, ze palce lizać!
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 212
Polecam.
Odsłon: 2225
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 116
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 360
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 60
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 212
Polecam.
Odsłon: 2225
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 116
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 360
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 60
Składniki
Gotujemy ryż, przygotowując w tym czasie sos.
Podsmażamy na tłuszczu cebulkę pokrojoną w kostkę, następnie pokrojonego w kawałki kurczaka.
Kiedy już się zrumieni, dodajemy startą na dużych oczkach marchew i podduszamy. Dokładamy przecier pomidorowy. Ja dolałam jeszcze trochę wody, dla lepszego efektu.
Gdy marchewka zmięknie, wrzucamy czosnek drobno posiekany i doprawiamy. Podsmażamy jeszcze kilka minut.
Można dorzucić do tego ugotowany ryż i wymieszać, lub po prostu polać sosem.
Smacznego:]