Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udoskonalona wersja znanego ryżu z kurczakiem.
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 266
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1399
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6473
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 212
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 266
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1399
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6473
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 212
Składniki
Ryż gotujemy.
Mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy. Cebulę siekamy drobno. Podsmażamy cebulkę, potem mięso.
Brokuła blanszujemy lub gotujemy do miękkości (mrożony).
Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Do cebuli i mięsa wrzucamy ryż i zalewamy to mlekiem. Aby zagęścić sos dodajemy mąkę i mieszamy wszystko dokładnie. Na koniec ser żółty, brokuły, mieszamy i przykrywamy na 5 min mieszając co jakiś czas.